Judecătorul Bărbuță, procurorul Dâmbu, primarul Olărean și omul de afaceri Babiuc s-au întors acasă

Curtea de Apel Cluj a fost de acord, la sfârșitul săptămânii trecute, ca protagoniști din dosarul de corupție al DNA București, judecătorul Bogdan Bărbuță, procurorul Dumitru Dâmbu, primarul municipiului Rădăuți Aurel Olărean și omul de afaceri Constantin Babiuc să fie puși în libertate.
 

Instanța clujeană a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, astfel că cei patru suceveni s-au întors la casele lor. Bogdan Bărbuță, Dumitru Dâmbu și Constantin Babiuc au fost arestați preventiv în data de 25 iunie, după o serie de percheziții desfășurate la domiciliul inculpaților și la sediile unor instituții publice. Primarul Aurel Olărean a completat formația în luna septembrie, fiind singurul care avea pe rol, la Înalta Curte de Casație și Justiție, o contestație la măsura arestului preventiv. Cei patru au fost trimiși în judecată de procurorii DNA București pentru infracțiuni din toată gama celor de corupție și nu numai. Ei sunt acuzați de la luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului (multe fapte în formă continuată), până la instigare la compromiterea intereselor justiției, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, șantaj, complicitate la această infracțiune și la altele deja menționate, spălare de bani, mită etc. Toate acestea ar fi fost săvârșite pe parcursul tranzacțiilor necurate care au vizat achiziționarea de către afaceristul Constantin Babiuc a aproximativ 42 ha de teren în Rădăuți, vândute apoi de acesta către firma Schweighofer. Pentru reușita afacerii, judecătorul Bărbuță a pronunțat în favoarea lui Babiuc, în condiții probate ca dubioase de procurorii DNA, 69 de hotărâri judecătorești. Procurorul Dumitru Dâmbu și primarul Aurel Olărean au avut propriile lor contribuții la fericirea și bunăstarea lui Constantin Babiuc. În același dosar au fost trimise în judecată încă opt persoane și un agent economic, SC Nikodemus Babiuc SRL, aparținând afaceristului rădăuțean. Printre ceilalți opt inculpați în dosar sunt încă un judecător, o avocată, primarul comunei Marginea și un fost șef al Poliției de Frontieră Siret.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI