Procurorii DNA au obținut strămutarea la Cluj a procesului Bărbuță, Dâmbu, Babiuc, Olărean

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis marți, 23 septembrie, mult mai repede decât termenul stabilit inițial pentru pronunțare, strămutarea la Curtea de Apel Cluj a cauzei în care sunt implicați judecătorul Bogdan Bărbuță, procurorul-șef Dumitru Dâmbu, omul de afaceri Constantin Babiuc și primarul municipiului Rădăuți, Aurel Olărean.
 

Decizia magistraților a fost luată la solicitarea procurorilor DNA care au avut rețineri vizavi de imparțialitatea judecătorilor suceveni față de cele patru persoane implicate, foarte cunoscute în județul Suceava și a căror posibilă influență s-ar fi putut răsfrânge asupra completului de judecată. Cei patru suceveni, primii trei aflați în arest preventiv de mai bine de trei luni, cel de-al patrulea executând un prim mandat, vor răspunde în instanță pentru cele mai „fierbinți” acuzații din seria spectrului corupției. Judecătorul Bărbuță este acuzat de mai multe fapte de trafic de influență, complicitate la luare de mită, abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată, și complicitate la șantaj. Fostul șef al secției Urmăriri Penale din Parchetul Tribunalului Suceava este acuzat de trafic de influență, complicitate la șantaj, favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiției, dar și de instigare la abuz în serviciu. Omul de afaceri rădăuțean Constantin Babiuc este cercetat în prezent pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dare de mită, cumpărare de influență, influențarea declarațiilor și instigare la mărturie mincinoasă. Primarul municipiului Rădăuți, arestat preventiv pe 12 septembrie, este acuzat de abuz în serviciu, șantaj și complicitate la șantaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: