Fie în uzină, fie la birou…

Alunecarea și căderea, cele mai frecvente cauze de accidentare

> „Majoritatea căderilor au loc la același nivel” spune șeful ITM Suceava, Romică Butnariu, menționând că acestea pot avea consecințe grave
 

Începând de săptămâna aceasta, până la finele lunii noiembrie 2014, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava derulează campania europeană pentru prevenirea alunecărilor și căderilor la același nivel. Acțiunea face parte din programul cadru de acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2014, lucrătorii instituției sucevene urmând a controla toate tipurile de întreprinderi din sectoare economice precum producția alimentară, prelucrarea metalelor, îngrijirea sănătății, hoteluri, restaurante, catering, vânzarea cu amănuntul și en gros. Inspectorul-șef Romeo Butnariu informează că printre obiectivele campaniei se numără creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime necesare îmbunătățirii securității și protecției sănătății lucrătorilor care pot fi expuși unui potențial risc cauzat de alunecările la același nivel. De asemenea, vor fi stabilite măsuri care se impun ca urmare a nerespectării prevederilor actelor normative în domeniul sănătății și securității în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor în timpul desfășurării activităților la locurile de muncă și posturile de lucru. Nu în cele din urmă, vor fi promovate exemplele de bună practică și soluțiile pentru prevenirea alunecărilor și căderilor la același nivel. „Din analizele statistice a rezultat că alunecarea și căderea la același nivel constituie cele mai frecvente cauze de accidentare în toate sectoarele economice, de la industria grea până la munca de birou. Majoritatea căderilor au loc la același nivel” a declarat Romică Butnariu, adăugând că alunecarea și împiedicarea pot avea consecințe grave, provocând vătămări precum fracturi ale oaselor sau comoții cerebrale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: