Prin noi indicatori de performanță

Creștere de 75% a gradului de ocupare a tinerilor de sub 25 de ani

> Cel puțin 30% dintre șomeri vor fi absorbiți pe locurile declarate vacante de agenții economici din județ
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava a semnat recent contractul de performanță managerială pentru anul 2014, prin care s-au modificat indicatorii inițiali.
 

Directorul executiv Mirela Adomnicăi arată că, astfel, au fost introduși indicatori noi, care reflectă interesul pentru creșterea gradului de ocupare în rândul tinerilor. Ea reliefează că tinerii în vârstă de sub 25 de ani reprezintă o categorie defavorizată pe piața muncii, prin noul program urmând a fi ocupați 75% dintre ei. „Avem un indicator care nu a existat până acum și care monitorizează tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani. Din totalul acestor șomeri, aflați în evidența AJOFM în cursul anului 2014, va trebui ca pe cel puțin 75% dintre aceștia să-i ocupăm, să-i cooptăm într-un curs de formare profesională, să încheiem un contract de stagiatură sau unul de ucenicie la locul de muncă” a evidențiat Adomnicăi. Șefa AJOFM Suceava precizează că la un nivel superior sunt și indicatorii privind ocuparea absolvenților cursurilor de formare profesională organizate în cadrul instituției sucevene. „Pe cel puțin 45% dintre cursanți trebuie să îi ocupăm în primele 12 luni de la absolvire, iar 20% în primele 6 luni de la terminarea cursurilor de formare profesională” precizează directorul executiv al AJOFM. Mirela Adomnicăi a mai subliniat că dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și înregistrate în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, cel puțin 30% vor trebui a fi absorbite pe locurile declarate vacante de agenții economici din județul Suceava. „Este o modificare de strategie, de la nivelul Ministerului Muncii, cu care s-a negociat asupra acestor indicatori de performanță, așa că sperăm că, prin tot ceea ce înseamnă subvenționarea locului de muncă, cursurile de formare profesională, serviciile de ocupare și consiliere profesională, să putem duce la îndeplinire indicatorii și aceasta să se reflecte în creșterea gradului de ocupare, în special în rândul categoriilor defavorizate” a conchis Mirela Adomnicăi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: