Atletul fălticenean Silviu Matei Ailincăi, campion național la 800 metri

Campionatul național de atletism în sală, destinat juniorilor III, a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, la Bacău, competiție la care au participat și sportivi legitimați la Clubul Sportiv „Nicu Gane” Fălticeni.
 

Silviu Matei Ailincăi, sportiv legitimat la CSȘ „Nicu Gane” și elev al Școlii Gimnaziale „Al. I. Cuza”, a fost dublu medaliat după cele două zile de concurs: campion național la 800 metri și vicecampion național la 400 de metri. „Proba desfășurată sâmbătă (400m) ne-a adus bucuria primei medalii, dar și regretul că Silviu nu a alergat în prima serie pentru a putea lupta direct cu atletul cu cel mai bun timp din țară. Fiind în seria a doua, Ailincăi a condus detașat cursa de 400 metri, dar, neavând un adversar pe măsură, a venit la general pe locul doi, cu un timp excelent, depășind recordul național la 400 m aer liber cu aproape două zecimi de secundă, la 14 sutimi de recordul în sală care datează din anul 1995. Mă bucur că sportivul a reușit să se mobilizeze exemplar, și sper din toată inima ca el să aibă rezultate din ce în ce mai bune, drumul spre înalta performanță e deschis”, ne-a declarat antrenorul Alin Findanis. În urma rezultatelor de excepție obținute la Bacău, Silviu Ailincăi a fost convocat la lotul național cu care va participa începând cu 19 aprilie la „International Rumi Children’s Games”, la Konya, în Turcia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: