Județul Suceava continuă să nu aibă cabinet și medic de medicină sportivă

> Deși semnale în acest sens se trag de ani întregi, până acum autoritățile nu s-au sensibilizat sub nicio formă > Asistența medicală și vizele sunt acordate la Policlinica Suceava, dar și la sediul DJST
 

Deși situația este semnalată și pusă sistematic în vederea autorităților publice responsabile, activitățile sportive din județul Suceava continuă să sufere la capitolul asistență medicală de specialitate. Semnalul de alarmă este tras de ani buni, iar, potrivit unei recente informări a Direcției Județene pentru Sport și Tineret prezentată în ședința Colegiului prefectural de pe lângă Instituția Prefectului, „în județul Suceava nu există un cabinet județean de medicină sportivă și niciun medic cu această specializare”. „Totuși, asistența medicală și acordarea vizelor pentru sportivi, precum și unele cazuri de recuperare în urma accidentelor în sport sunt asigurate de dl dr. Schachter Edgar, medic cu specialitatea CFM. Acesta acordă asistență medicală și vizele la cabinetul din cadrul Policlinicii Suceava, dar și în spațiul corespunzător asigurat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, la sediul propriu” se arată în informarea semnată de directorul Cristinel Bărculescu, în care se mai precizează că, „în cazul competițiilor neoficiale”, sportivii legitimați la LPS-CSȘ Suceava beneficiază de asistență medicală și vize periodice la cabinetul școlar coordonat de dr. Delia Moscaliuc. În județul Suceava există 17 cluburi sportive de drept public (dintre care 7 pe lângă primării) și 76 de cluburi de drept privat. De asemenea, sunt înregistrate 16 asociații sportive în ramuri precum atletism, baschet, fotbal, handbal, lupte, rugbi, fotbal-tenis, șah, table, tenis, volei, schi-biatlon, tir cu arcul, tir sportiv și natație. În curs de constituire este o asociație de ciclism. În județ sunt înregistrate și 291 de asociații sportive fără personalitate juridică. Numai în anul 2013 au fost constituite 16 asemenea asociații sportive, dintre care 11 școlare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: