CJ Suceava, parte în peste 80 de acțiuni aflate pe rolul instanțelor de judecată

> Obiectul acestora: anularea sau suspendarea de acte administrative, drepturi bănești, pretenții și despăgubiri > Cinci litigii se referă la corecții financiare rezultate din derularea unor proiecte finanțate prin POR 2007-2013
 

Serviciul juridic și contencios administrativ al Consiliului Județean Suceava a susținut, în anul 2013, în instanțele de judecată, interesele juridice și patrimoniale ale instituției în 82 de cauze aflate pe rol, 46 fiind procese din anii precedenți. Așa se arată în Raportul de activitate al instituției pe anul trecut, în care este evidențiat: consilierii juridici din cadrul acestui serviciu, precum și cei ai Compartimentului achiziții publice contracte au participat la 205 termene de judecată. Cele mai multe dintre cauzele aflate pe rolul organelor judecătorești au avut ca obiect litigii privind anularea unor acte administrative (6), suspendarea executării unor acte administrative (3), drepturi bănești (5), pretenții (4) și despăgubiri (2). De asemenea, s-au judecat obligarea emiterii unor acte administrative, o acțiune în regres, o plângere împotriva încheierii de carte funciară, refuzul soluționării unei cereri, un litigiu privind funcționarii publici, o anulare de avize emise de către autoritățile centrale, o ordonanță președințială, o acțiune în constatare, cât și un plasament privind minorii. În 5 situații, obiectul litigiului au fost corecțiile financiare rezultate din derularea unor proiecte finanțate prin POR 2007-2013. Conform raportului de activitate al Consiliului Județean, în 2013 specialiștii executivului au acordat asistență juridică la inițierea a 16 proiecte de hotărâri de guvern, dintre care 7 pentru alocarea de fonduri bănești în interesul județului; 4 au privit transmitere de bunuri; 3 s-au referit la modificarea HG nr. 1375/2001 privind atestarea bunurilor care aparțin domeniului public al județului și unităților administrativ-teritoriale, iar două au vizat trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului în domeniul public al unor comune. Juriștii au avizat, din punct de vedere al legalității, 855 de dispoziții ale președintelui CJ, 234 de hotărâri ale CJ, dar și contractele încheiate pentru achizițiile publice de servicii, furnizare și de lucrări prin licitații publice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: