Beneficiarii de ajutor social, scoși la deszăpezire

> Numărul orelor de muncă se calculează proporțional cu mărimea ajutorului social > Din 130 de dosare în plată ale familiilor beneficiare, apte de muncă sunt 65 de persoane
 

Consilierii locali suceveni au aprobat planul de lucrări de interes local pe care persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social au obligația de a le prestat lunar, conform Legii privind ajutorul minim garantat. Potrivit planului, în perioada în care de aflăm, asistații social vor fi scoși la lucrări de deszăpezire în parcuri și locuri de joacă pentru copii, iar în primăvară beneficiarii de venit minim garantat vor lucra la eliminarea gheții, la măturatul aleilor pietonale și parcurilor, precum și la vopsirea mobilierului urban. Pe timpul verii, ei vor menține curățenia locurilor de joacă pentru copii și vor avea grijă de trotuarele din parcuri, situații valabile și în sezonul autumnal, când asistații vor aduna și frunzele moarte căzute din copaci. Potrivit datelor Direcției de Asistență Socială a Primăriei Suceava, la sfârșitul lunii trecute, în evidență erau 136 de dosare deschise, dintre care 130 în plată. În familiile beneficiare, apte de muncă erau 65 de persoane, ele având obligația de a presta în folosul comunității. Potrivit noii hotărâri a deliberativului local, numărul orelor de muncă se calculează proporțional cu mărimea ajutorului social de care beneficiază familia sau persoana singură, cu un tarif orar corespunzător salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, raportat la durata medie lunară a timpului de muncă. La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat și asigurări de șomaj, indemnizații, alocații și ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligații legale de întreținere și alte creanțe legale. Excepție fac alocația pentru susținerea familiei, bugetul complementar persoane cu handicap, bursele de studiu și bursele speciale, ajutoarele de stat acordate producătorilor agricoli, precum și sprijinul financiar din programul „Bani de liceu”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: