Suceava și programul de autostrăzi

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a explicat, vineri, programul de autostrăzi al Guvernului Ponta, arătând că, dacă până acum nu a existat nicio viziune clară, în prezent există o strategie pentru autostrăzi și fonduri pentru realizarea acestora.
 

El a declarat, într-o conferință de presă, că cererile PDL privind includerea Sucevei în programul de autostrăzi vin după ce PDL a promis din 2005 că va include Suceava în programul de autostrăzi. Nechifor a amintit o declarație a lui Gheorghe Flutur din 2005, când era ministru al Agriculturii și susținea că s-a întâlnit cu oameni de afaceri din Germania și Austria pentru realizarea autostrăzii Suceava-Cluj-Budapesta, dar și o declarație a acestuia din anul 2010 când a spus că a discutat cu premierul de la acea vreme, Emil Boc, despre finanțarea autostrăzii Siret-București. Președintele CJ Suceava a subliniat că din proiectele anunțate de Flutur nu s-a ales nimic, dar a arătat că Guvernul USL prezintă o strategie care are în vedere, ca după 2020 să fie inclusă și Suceava în acest program de autostrăzi. El a explicat că fondurile pentru aceste lucrări provin din bani europeni, dar și din taxa de 0,07 euro care ar urma să fie achitată la fiecare litru de combustibil achiziționat. Nechifor a arătat că astfel, se pot asigura până în 2018 4,8 miliarde de euro, la care se adaugă între 700 de milioane și un miliard de euro anual din suprataxarea combustibililor. „De ce nu vede și Gheorghe Flutur că Suceava se apropie de autostradă?”, s-a întrebat Cătălin Nechifor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI