De Ziua României

Zece jandarmi suceveni înaintați în grad înainte de termen

Ieri dimineață, Inspectoratul Județean de Jandarmi a acordat recompensele cuvenite militarilor cu merite deosebite din cadrul structurii, gest oficial făcut în fiecare an cu ocazia Zilei Naționale a României.
 

Pe parcursul adunării festive a cadrelor IJJ Suceava, în care s-a reactualizat în memoria jandarmilor contextul intern și internațional în care a avut loc Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, a fost prezentat mesajului inspectorului general al Jandarmeriei Române, col. dr. Mircea Olaru. Cu prilejul marii sărbători s-au adresat cadrelor mulțumiri, felicitări și citări prin ordin de zi. În cadrul unui ceremonial militar, zece lucrători ai unității sucevene au fost înaintați în grad înainte de termen. Prin ordin al ministrului afacerilor interne, căpitanii Inspectoratului de Jandarmi Suceava Lucian Grigoraș și Marius Șaramet au primit ieri tresele de maior, iar locotenenții Marian Pașcan și Emil Petrovici cele de căpitan. Prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, 6 subofițeri au fost înaintați în gradul următor, de asemenea înainte de împlinirea stagiului minim. Gradul de plutonier adjutant-șef l-a primit plt. adj. Mihai Mihalache, cel de plutonier adjutant, plutonierii majori Costinel Dascălu și Toma Vagu-Hunea. Plutonierii Marius Moldovan, Vasile Dabâca și Sebastian Romanescu poartă de ieri gradul de plutonier major. Înaintările în grad în Jandarmeria Română se petrec de trei ori pe an. În data de 1 august au loc avansările jandarmilor care îndeplinesc stagiul minim în grad în anul respectiv, iar de Ziua României și de Ziua Jandarmeriei, pe 3 aprilie, pot avea loc avansările înainte de termen ale militarilor, ca urmare a profesionalismului și modului cum s-au distins într-un fel sau altul în îndeplinirea atribuțiilor la locul de muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: