Suceava, județ turistic de tranzit ?

> Odată materializate, proiectele mari, precum amenajarea pârtiei de schi de pe Rarău (proiect înghețat, că tot vine iarna, n. red.), modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, precum și viitorul Safari Park de la Păltinoasa, ar putea contribui în mod esențial la dezvoltarea turismului
Județul Suceava are, în prezent, un turism de tranzit, opinează prefectul Florin Sinescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu arată că potrivit statisticilor oficiale, perioada de ședere în județ este de circa 2,2 zile de fiecare turist, ceea ce însemnă foarte puțin. „Vorbim despre turism în Suceava, însă despre un turism care, în ultima perioadă, s-a axat doar pe monumentele UNESCO, un turism religios. Practic, în acest moment, noi avem, conform statisticilor oficiale, 2,1-2,2 nopți de ședere, ceea ce nu este deloc mult. Ne încadrăm într-un turism de tranzit, deci nu dispunem de o zonă dezvoltată pentru turism, ci doar de una de atracție turistică”, explică prefectul de Suceava.
 

Sinescu a arătat că în derulare se află proiecte mari, precum amenajarea pârtiei de schi de pe Rarău (am scris foarte recent că acest proiect rămâne deocamdată… proiect, ministerul de resort nedorind să continue să-l finanțeze, n. red.), modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, precum și proiectul viitorului Safari Park de la Păltinoasa care, odată materializate, ar putea contribui în mod important la dezvoltarea turismului. Șeful serviciilor desconcentrate își pune mari speranțe și în promovarea de mici proiecte în intervalul 2014-2020, în noul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, perioadă în care, cu fonduri nerambursabile puse la dispoziție de organismele europene, va putea fi dezvoltat tot ceea ce ține de infrastructura rutieră, cât și de cea de alimentare cu apă și canalizare. Primarii trebuie să-și pregătească din timp portofoliile de proiecte pentru programarea europeană 2014-2020. Sinescu arată că deja a avut întâlniri cu șefii unităților teritorial-administrative din județ, cărora le-a cerut să se pregătească din timp pentru viitoarele sesiuni de finanțări comunitare, întrucât regula este „primul venit, primul servit”. Prefectul a dat ca exemplu necesitatea modernizării drumurilor forestiere de-a lungul cărora au apărut zone rezidențiale, însă, pentru aceasta, elementele respective de infrastructură rutieră ar trebui transferate de la Romsilva în domeniul public al comunelor, orașelor sau municipiilor, după caz. „Am solicitat primarilor să identifice, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, tot ceea ce înseamnă aceste bunuri, care sunt în domeniul public al statului, în special în administrarea Romsliva”, a declarat prefectul județului Suceava, Florin Sinescu, menționând că o zonă de interes este și finanțarea cinematografelor care vor trece la administrațiile locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: