La Spitalul Județean

Încălzire cu panouri solare prin fonduri europene

Reducerea costurilor la de energia termică și găsirea unor surse alternative de energie vor trebui să fie în atenția conducerii Spitalului Județean Suceava, cu prioritate, a declarat, vineri, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.
 

Prezent la cel mai mare spital din județ cu prilejul inaugurării a două secții, președintele Nechifor a precizat că investiția realizată cu reabilitarea rețelei termice a spitalului „nu ne-a adus multe economii”, costurile fiind mult prea mari, de aceea politica de a investi în energie alternativă, care să acopere o parte din consumul de energie termică, este una dintre priorități pentru a reduce aceste costuri. „Va trebui să mergem cu o variantă cu panouri solare, fiindcă acoperișul spitalului e plat și avem platforma externă, prin fonduri europene, care să acopere o parte din consumul de energie, să rezolvăm și partea de energie, să reducem și costurile cu energia termică, în primul rând. Trebuie întocmit un studiu pentru a vedea condițiile, necesarul de energie electrică și termică”, a declarat Cătălin Nechifor. La rândul său, managerul spitalului, ec. Vasile Rîmbu, a precizat că odată cu reabilitarea rețelei termice confortul termic al pacienților e mult sporit, iar costurile sunt mari, dar nu mai mari ca înainte de reabilitare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: