Casa de Asigurări de Sănătate, peste 770 de contracte de furnizare a serviciilor medicale

La începutul lunii trecute, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava avea încheiate 774 de contracte de furnizare a serviciilor medicale, se arată în raportul privind activitatea instituției în primele 3 trimestre ale anului 2013.
 

Potrivit acestei informări, pe tipuri de furnizori de servicii medico-farmaceutice, în medicina primară au fost parafate 283 de contracte; pentru ambulatoriul de specialitate clinic (103); ambulatoriul de specialitate paraclinic (25); ambulatoriul de specialitate de recuperare (15); pentru îngrijiri la domiciliu (7) și în asistența medicală spitalicească(11). Cu furnizorii de medicamente, respectiv cu farmaciile, au fost semnate 135 de contracte, iar cu furnizorii de dispozitive medicale – 67. În ceea ce privește contractele încheiate pentru derularea programelor naționale, conform informării, CAS a perfectat 3 programe derulate prin unitățile spitalicești, 4 pentru diabetul zaharat (determinarea hemoglobinei glicolizate) și 121 pentru programele derulate prin farmacii cu circuit deschis. Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a încheiat, la începutul lunii ianuarie 2013, cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, acte adiționale la contractele pentru anul 2012, cu valabilitate în intervalul 1 ianuarie-28 februarie. Pentru următoarele două luni, adică martie și aprilie, cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale s-au semnat acte adiționale valabile doar în cazul perioadei precizate. Aceasta, deoarece în aprilie a fost publicată legislația specifică sistemului de sănătate și a fost stabilit bugetul pentru anul 2013. „Astfel, s-a derulat, în luna aprilie, procesul de contractare pentru acest an și s-au încheiat contracte cu valabilitate în intervalul 1 mai – 31 decembrie 2013”, se arată în informarea CAS Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: