Începând de luni, în semn de solidaritate cu colegii din țară

Medicii suceveni vor lucra cu banderolă tricoloră la mână

Profesioniștii din sănătatea suceveană, medicii de familie și din toate specializările de medicină, vor purta de luni, acolo unde se vor afla la serviciu, „banda tricoloră, în semn de protest și solidaritate cu colegii din țară”, ne-a declarat secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, dr. Irina Badrajan.
 

dr. Irina Badrajan

Ea a precizat că astfel continuă și în octombrie protestele medicilor începute în septembrie, întrucât nu au avut „niciun efect” asupra celor care ar fi trebuit să le rezolve revendicările. „Nu avem nicio dovadă concretă că revendicările noastre vor fi îndeplinite, ni s-a spus că avem drepturi, dar nu sunt bani” ne-a spus dr. Badrajan. Ea a mai precizat că protestele Coaliției Profesioniștilor din Sănătate, din care face parte și CMJ Suceava, vor continua pe 2 noiembrie printr-un marș organizat la București, la care vor participa 2000 dintre membrii coaliției din toate județele. Principalele revendicări ale Coaliției Profesioniștilor din Sănătate vizează independența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat, excluderea din categoria de bugetari a medicilor, majorarea veniturilor și consultarea coaliției în privința măsurilor care pot afecta funcționarea sistemului de sănătate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI