În ultimele zile, în țară

Monoxidul de carbon a ucis trei persoane

> De la începutul anului, din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon, 14 persoane au decedat, iar 7 au fost la un pas de moarte
 

Trei persoane și-au pierdut viața în județele Mureș și Sibiu, în ultimele zile, din cauza coșurilor de fum obturate, iar de la începutul acestui an, în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distribuție, au fost înregistrate mai multe cazuri de intoxicații cu monoxid de carbon, soldate cu decesul a 14 persoane prin asfixie cu monoxid de carbon, alte 7 fiind la un pas de moarte din cauza intoxicației cu monoxid de carbon – informează compania E.ON Gaz. Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost „utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale racordate la coșuri de fum necurățate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coșuri”. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, coșurile de fum fără protecție, neetanșate sau obturate și care nu permit evacuarea gazelor arse au provocat circa 1.700 de incendii la locuințe în perioada 1 septembrie 2012-31 august 2013. În acest context, E.ON Gaz Distribuție atrage atenția asupra necesității curățării coșurilor de fum și a întreținerii căilor de ventilare, măsuri „esențiale“ pentru evitarea intoxicațiilor și asfixierilor cu monoxid de carbon, dar și pentru prevenirea incendiilor. „Consumatorii de gaze naturale trebuie să se asigure de verificarea și curățarea coșurilor de fum de cel puțin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coșărit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenții. Această operațiune, cu rol esențial în prevenirea incidentelor grave, este obligatorie, fiind stipulată atât în legislația română, cât și în cea europeană“, au precizat reprezentanții E.ON.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: