Înființarea Asociației Handbal Club Universitatea Bucovina Suceava, deocamdată în „ceață”

Cea mai performantă echipă din istoria sportului sucevean, CS Universitatea Suceava, nu reușește să găsească posibilitatea legală de a continua activitatea handbalistică cu întregul aport al comunității locale.
 

Propunerea consilierilor PDL din cadrul Consiliului Local Suceava de creare a Asociației Handbal Club Universitatea Bucovina Suceava, după modelul realizat la Turda, nu a fost dezbătută, așa cum era de așteptat, în ultima ședință de Consiliu Local care a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Proiectul propus a fost trimis Comisiei de sport pentru analiză, urmând ca la următoarea ședință, din 12 septembrie, să se poată discuta în cunoștință de cauză. Singura problemă este faptul că CSU Suceava nu era sigură în ce campionat va evolua, în Liga Națională sau Divizia A, sezonul competițional al primului eșalon valoric începând pe 14 septembrie. Fără a intra în detalii legate de probleme de buget sau legislație sportivă sau alte „probleme” putem să spunem că la Turda, asociația care a permis echipei Potaissa să participe în Liga Națională și în sezonul 2013-2014, a fost aprobat și rezolvat în mai puțin de o săptămână, deci nu cu proverbiala lentoare a ardelenilor. Se pare totuși că, potrivit afirmațiilor profesorului Petru Ghervan, echipa suceveană va lua startul în Liga Națională, și nu în Divizia A, sub patronajul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Să sperăm, încă o dată, că sportul sucevean, nu doar echipa de handbal, nu va dispărea din peisajul sportului românesc. Este păcat ca după decenii de existență istoria sportului sucevean să se încheie brusc. Nu trebuie totuși omis faptul că Primăria, Consiliul Local și Consiliul Județean Suceava au susținut sportul sucevean de-a lungul anilor, dar în prezent, la fel ca peste tot de altfel, au nevoie de sprijinul componentei private din comunitatea locală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: