Roman polițist

Un roman polițist, „The Cuckoo’s Calling”, apăru în această primăvară în Anglia, sub semnătura unui necunoscut R. Galbraith. Se zice că romanul ar fi fost calificat de la început a fi fiind bun; pare-se că, totuși, nu se vindea strașnic. Dar recent, un tabloid „a descoperit” că, de fapt, cartea este semnată de autoarea lui Harry Potter, informație aruncată pe piață chiar când J.K. Rowling se pregătește să publice continuarea policier-ului. Și care a crescut cu… 41.000% (!!!) vânzările primei părți (ca încă o dovadă că nu conținutul se vinde, ci brandul vinde).
 

L.D. CLEMENT

Estimp, la noi se scrie partea a doua a „Omariadei”, amplă cronică nu doar polițistă, dar și politică și economică. Pare-se că nimeni nu-i știe finalul (iar numeroasele personaje secundare care s-au tot aflat cumva în preajma eroului principal poate că nici n-ar vrea!) și nu-i exclus să urmeze încă alte câteva părți, în care disparițiile și reaparițiile eroului sunt foarte posibile. Nu-i exclus să se dezvolte chiar ca un roman al devenirii societății noastre (prin unii dintre deveniții ei cei mai vizibili). Este deja o poveste ca succes (cel puțin în calitate de poveste ajunsă de poveste), foarte interesant fiind că autorul ei se ține ascuns. Și n-ar fi de mirare să nu-l aflăm vreodată. La urma urmei, până și despre Homer se zice că n-ar fi existat, dar „Iliada” (printre altele, și povestea unei răpiri) este și azi un succes.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: