„Ritm accelerat” de lucru pe șoseaua de centură a Sucevei

„Mizez pe bunăvoința celor implicați să reușim să găsim soluția tehnică pentru a deschide tronsonul DN 2-DN 17 mai repede” a declarat, ieri, președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, după o inspecție a șantierului șoselei ocolitoare a Sucevei. Șeful administrației județene a explicat că este necesar să fie deschis cât mai repede posibil acest tronson pentru descongestionarea traficului din municipiul Suceava, subliniind că orașul este supraaglomerat și se creează ambuteiaje. Pe de altă parte, Radu Iordachi, care reprezintă CNADNR din partea firmei de consultanță angajată de companie, a declarat că cele trei tronsoane ale lucrării vor fi finalizate până în 15 noiembrie. El a spus că s-a renunțat la soluția de a inaugura centura Sucevei pe tronsoane, pentru că vor trebui realizate toate marcajele separat și că se demobilizează constructorul. „Mai discutăm”, a mai spus Iordachi, care a fost însă sceptic că o soluție de acest gen va fi acceptată. El a spus că, în prezent, gradul de realizare a investiției, atât în ceea ce privește consolidările, cât și lucrarea propriu-zisă, este de 80%.
 

Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a remarcat după ce a vizitat lucrările, că ritmul de lucru este vizibil și că s-a lucrat mult în ultima lună. El a precizat că în ultimul an s-au achitat 19,59 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor și că pentru restul investiției mai sunt necesare 13 milioane de lei. „Plățile sunt la zi. Nu sunt probleme din cauza finanțării. Lucrarea e în ritm accelerat” a spus Nechifor, care a precizat că s-au achitat până în prezent aproximativ 250 de milioane de lei, inclusiv TVA. Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava au fost sistate în august 2012 din cauza lipsei de finanțare, dar au fost reluate în 4 martie 2013 după ce s-au asigurat fondurile necesare. Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 și ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: