Foștii salariați ai „Termica” continuă protestele

„Jos Guvernul USL!” și „Rușine să vă fie nesimțiților!”, asta au scandat foștii salariați ai societății de termoficare Termica SA Suceava, care au protestat și ieri în fața Palatului Administrativ din municipiul Suceava, cerând USL să-și respecte promisiunile din campania electorală.
 

Câteva zeci de disponibilizați ai Termica SA Suceava au protestat două ore în fața Palatului Administrativ, zgomotos, cu vuvuzele și fluiere, iar pe pancarte aveau mesaje de genul „Termica secătuită” sau „Voi ați tras tunuri, noi am rămas pe drumuri”. Ei solicită adoptarea unei hotărâri de guvern, baza legislației privind concedierile colective, prin care să li se completeze veniturile ajutorului de șomaj până la suma de 1.539 de lei/lună și să li se achite salariile compensatorii conform contractului colectiv de muncă. Disponibilizații au acuzat USL că a promis înființarea de parcuri industriale și locuri de muncă și le-au cerut guvernanților să revină cu picioarele pe pământ. Totodată, ei au cerut autorităților sucevene să spună populației adevărul privind costul, din această iarnă, al încălzirii, în condițiile în care Termica SA și-a suspendat activitatea. Foștii angajați ai Termica anunță că vor protesta și joi și vineri în fața Palatului Administrativ. Consiliul Local Suceava a aprobat, în luna mai, planul de restructurare a societății, care prevede disponibilizarea a 295 din cei 569 de angajați, iar disponibilizații ar fi urmat să primească salarii compensatorii conform contractului colectiv de muncă. Salariații care au rămas în societate se ocupă de activități de distribuție și de asigurarea serviciilor de furnizare a apei calde menajere până când va intra în funcțiune noua centrală termică a municipiului, care este construită de Adrem Invest. Autoritățile locale anunțaseră inițial că angajații Termica SA care vor fi disponibilizați în baza programului de restructurare vor beneficia de salarii compensatorii totalizând 11 milioane de lei din fondurile societății, iar alte 7,3 milioane de lei, reprezentând compensații suplimentare, vor fi alocate prin hotărâre de guvern, ca măsură de protecție socială pentru persoane disponibilizate în urma unor concedieri colective.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: