A început a doua etapă de admitere la liceu

Aproape 600 de absolvenți de gimnaziu sunt așteptați să opteze

Admiterea la licee a intrat deja în a doua etapă, începând de ieri și până pe 22 iulie fiind perioada de completare a fișelor de opțiuni de către candidații care nu au participat la prima repartizare și de către cei care au rămas nerepartizați.
 

Sunt 37 de candidați nerepartizați la liceu, în prima etapă, și încă peste 500 de absolvenți de clasa VIII-a care nu s-au înscris la admitere în prima etapă. Ei au la dispoziție 1309 locuri, majoritatea în licee tehnologice și colegii tehnice din municipiul Suceava și din județ. La Suceava, au mai rămas 4 locuri la CN “Petru Rareș”, 17 la Colegiul de Informatică, 70 la Colegiul de Industrie Alimentară, 118 la Colegiul “Samuil Isopescul”, 117 la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza”, 120 de locuri la Colegiul Tehnic “Petru Mușat”. În județ, cele mai multe locuri neocupate sunt la Colegiul Tehnic “Vasile Lovinescu” din Fălticeni – 145 locuri rămase la 7 specializări. Mai sunt libere 55 locuri la Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei, la Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca sunt 67 de locuri libere, iar la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți au rămas 70 de locuri neocupate, cele mai multe la specializările protecția mediului și industrie alimentară. Încă 53 locuri au rămas la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca, iar 46 sunt la Colegiul “Lațcu Vodă” din Siret. A doua etapă de admitere se desfășoară în perioada 17 iulie – 1 august, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2013 – 2014. După înscrieri, a doua repartizare computerizată a candidaților va avea loc în 25 iulie, în aceeași zi urmând să fie afișate listele la școli și licee. Candidații repartizați vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 25 – 26 iulie. Pe 26 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în cele două etape, iar în perioada 29 iulie – 1 august vor fi rezolvate, de comisia județeană de admitere, situațiile speciale, respectiv cele privind candidații care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și cei care nu au participat la primele două etape. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 5 – 6 august, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară mai târziu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: