Sucevenii Asavei Florin și Filimon Daniel, calificați în marea finală a unui concurs culinar

Au fost desemnate cele patru echipe finaliste ale categoriei „bucătărie românească”, din etapa de calificare a competiției Metro Chef 2013, derulată în perioada 11-12 iunie și 18-19 iunie, la Centrul de Pregătire în Gastronomie Metro Cash & Carry România – aflăm dintr-un comunicat al organizatorilor.
 

„Unsprezece echipe de bucătari și-au demonstrat creativitatea și talentul și s-au întrecut în pregătirea unor preparate cu specific românesc. În plus, toți concurenții au beneficiat de sesiuni de pregătire în domeniul culinar”, cu ajutorul specialiștilor din juriul competiției. Suntem informați că printre cele patru echipe care au impresionat juriul și s-au calificat în marea finală se numără și cea compusă din reprezentanții restaurantului de la „Popas Bucovina” din Sucevița, Asavei Florin și Filimon Daniel. „Concurenții au fost evaluați de un juriu format din experții de la Centrul de Pregătire în Gastronomie, împreună cu invitații speciali ai categoriei, cum ar fi: Horia Vîrlan, maestru bucătar și consultant în domeniul gastronomic, Nicolae Lică, executive chef JW Marriott București, Oana Titică, redactor la revista Good Food, Georgiana Ilie, Food Editor la revista Good Food, precum și specialiști ai companiei organizatoare. „Preparatele românești trebuie reinterpretate, în special din punctul de vedere al aspectului. Bucătăria tradițională este cu adevărat valoroasă pentru că este a noastră, este «de acasă». Consumatorii vor să regăsească gustul autentic românesc în restaurantele din țară, dar într-un mod creativ, care să îi inspire și să corespundă exigențelor lor. Mă bucur să văd că bucătarii din competiție înțeleg că românii și-au dezvoltat cultura culinară și își adaptează preparatele în funcție de așteptările lor” a declarat Horia Vîrlan, membru al juriului. Etapa de calificare a competiției continuă până la mijlocul lunii septembrie, cu următoarele trei categorii: bucătărie internațională, bucătărie de catering/food solutions și bucătărie italienească. În cadrul finalei (1-3 octombrie), aflăm că vor fi desemnate câte trei echipe câștigătoare pentru fiecare categorie. Valoarea totală a premiilor acordate în acest an este de 87.500 lei, la care se adaugă vouchere de cumpărături, în valoare de 11.500 lei (TVA inclus).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI