La școlile din Boroaia, Pătrăuți și la Școala 6 Suceava

Reprezentanții E.ON, ISU Suceava și SMURD au predat elevilor lecții de prevenire a situațiilor de urgență

Reprezentanții E.ON România, împreună cu inspectorii de prevenire și paramedicii SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava au fost, vineri, prezenți la Școala Gimnazială Boroaia, unde i-au instruit pe elevi cum să prevină situațiile de urgență provocate de folosirea incorectă a instalațiilor electrice și de gaz.
 

Totodată, elevii au aflat cum să reacționeze și cum să vină în sprijinul semenilor într-o astfel de situație critică. „Pe parcursul întâlnirii, elevilor le-au fost diseminate informații privind utilizarea în siguranță a instalațiilor de energie electrică și gaze naturale prin discuții interactive, stimulative și prin vizionarea unor materiale video din cadrul campaniei naționale de informare și educare preventivă «R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale». Totodată, specialiștii noștri au urmărit formarea deprinderilor necesare care să îi ajute pe elevi să facă față situațiilor dificile” au informat reprezentanții E.ON. Organizatorii au remarcat „implicarea și deschiderea manifestate de elevi” și i-au răsplătit oferind școlii truse medicale de prim ajutor și detectoare de fum. Activități similare au avut loc miercuri, 12 iunie a.c. la Școala Gimnazială Pătrăuți și la Școala Nr. 6 din municipiul Suceava. Campania națională de informare „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile sunt catastrofale” a început în noiembrie trecut, fiind inițiată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România, în scopul „prevenirii și conștientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI