De astăzi încep probele orale la Bacalaureat

Evaluarea competențelor la limba română: 5674 candidați înscriși

Prima probă a Bacalaureatului din acest an începe, astăzi, cu cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la care participă 5674 de candidați din cei 6531 înscriși în total la examen, unii dintre candidați având proba echivalată de la examenul trecut.
 

La proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, care se desfășoară între 12 și 14 iunie, s-au înscris 9 candidați, iar la proba de evaluare a competențelor digitale, din perioada 17 și 21 iunie, s-au înscris 5205, și la aceasta fiind candidați cărora proba dată anul trecut le este recunoscută. La proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională s-au înscris, în total, 5439 candidați, din care 4533 la limba engleză, iar 869 la franceză. Prima sesiune a bacalaureatului se desfășoară anul acesta în 21 de centre de examen, unde vor participa absolvenți din 44 de unități școlare și 6 centre zonale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: