„Joia Mare” la Poiana Stampei

Primăria și Casa de Cultură Poiana Stampei, în colaborare cu Asociația „Vechea Bucovină” și Școala Gimnazială Poiana Stampei organizează joi, 2 mai a.c., manifestarea anuală „Joia Mare” la Poiana Stampei.
 

Așa cum am aflat de la ing. Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei, după slujba religioasă oficiată la biserica din centrul comunei, va avea loc premierea celui mai frumos coș din „Joia Mare” și a celui mai autentic costum popular. În noul prăznicar al bisericii vor putea fi vizitate expozițiile gastronomice, pregătite de vrednicele gospodine și pensiunile din Poiana Stampei, standurile cu produse pascale specifice și o expoziție cu ouă înnobilate în atelierele de încondeiat ouă din comună. După vernisajul expozițiilor va avea loc un concert pascal, prezentat de Grupul vocal „Flori de pe Dorna” (coordonat de prof. Dorina Paicu), Grupul vocal al Școlii Gimnaziale Poiana Stampei (coordonat de prof. Petronela Vasiluț), Corul „Ecclesia” și Corul Preoțesc „Evanghelion”. „Toți participanții vor putea gusta din bucatele pregătite de gospodinele din comuna noastră și vor avea posibilitatea să achiziționeze produse pascale (ouă încondeiate, pască, miel din aluat) în cadrul Târgului de Paște organizat pe 2 mai în comuna noastră” a precizat primarul Viluț Mezdrea. De la ora 20 va putea fi admirat „focul purificator” din Joia Mare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: