Senatorul Ovidiu Donțu va lucra pentru noua formă a Constituției României

Senatorul PSD de Fălticeni Ovidiu Donțu a fost ales miercuri, de plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului, membru al Comisiei parlamentare comune de revizuire a Constituției.
 

Ovidiu Donțu, care este președintele executiv al Organizației Județene Suceava a PSD, susține că preocuparea comisiei va fi spre oferirea unui cadru legal în care legile să fie mai simple și mai clare, prin care să poată fi sancționat traseismul politic al parlamentarilor prin pierderea mandatului, iar numărul parlamentarilor, redus la 300. „Constituția trebuia adaptată realităților economice și politice din România și din Uniunea Europeană. Decizia trebuie adusă mai aproape de cetățean și trebuie sprijinită o reală independență a justiției. Ne preocupă întărirea rolului Curții Constituționale și introducerea regiunilor pentru racordarea administrației publice la beneficiile de care se bucură România în calitate de membru al UE” a explicat senatorul sucevean. Donțu a mai spus că unul dintre obiectivele principale ale revizuirii îl constituie „îmbogățirea regimului juridic al drepturilor fundamentale ale cetățenilor, în special dreptul la apărare, inviolabilitatea domiciliului, protecția vieții private, secretul corespondenței și dreptul de proprietate”. Senatorul Ovidiu Donțu este absolvent de studii aprofundate de drept internațional la Strasbourg, ca bursier al Consiliului Europei (1997). Comisia comună este compusă din 23 de membri, deputați și senatori, și are un birou format dintr-un președinte, cinci vicepreședinți și doi secretari. Pentru ca ședințele comisiei să aibă loc, este necesară participarea a cel puțin două treimi dintre membrii acesteia, potrivit proiectului de hotărâre. Potrivit algoritmului parlamentar, PSD va avea 9 membri, PNL – 6 membri, PDL – 3 membri, PPDD – 2 membri, UDMR – un membru, minorități – un membru, PC – un membru. Comisia e condusa de Crin Antonescu, președintele Senatului României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: