În cazul înșelătoriei prin metoda „accidentul rutier”

Patru tineri din Galați și Brăila au fost reținuți de procurorii rădăuțeni

> Alți 7 inși, deja după gratii în Penitenciarul Galați, sunt cercetați pentru înșelarea mai multor suceveni cu circa 100.000 de lei > În celulele deținuților implicați în înșelătorie și la domiciliile vizate de percheziții care s-au desfășurat luni, au fost găsite 38 cartele SIM, 15 încărcătoare de telefon, originale și improvizate, dar și notebookuri, toate cu valoare probatorie în dosar
 

Patru persoane au fost reținute de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, ca urmare a unor percheziții desfășurate luni, în Penitenciarul Galați și la câteva domicilii din Galați și Brăila. Au fost aduși la Rădăuți 11 posibili „colegi”, majoritatea deținuți, suspectați de înșelătorie și complicitate la înșelătorie prin folosirea metodei „accidentul rutier”. Au fost ridicate, ca urmare a acțiunii de luni, 30 terminale mobile, 38 cartele SIM, 15 încărcătoare de telefon, originale și improvizate, dar și înscrisuri ori medii de stocare (notebookuri) cu valoare probatorie în instrumentarea dosarului. Persoanele reținute au rămas 24 de ore în custodia statului, pentru a răspunde procurorilor; este vorba despre patru tineri care nu se află în stare de detenție pentru infracțiuni anterioare. Aceștia sunt Rodica P., de 22 ani, din municipiul Brăila, Laurențiu V., de 19 ani, Loredana S., de 22 ani, și George C., de 22 ani, toți din municipiul Galați, reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, respectiv complicitate la infracțiunea de înșelăciune. Sunt continuate însă activitățile de cercetare în cauză și față de Adrian I., de 42 ani, din municipiul Brăila, Ionel A., de 42 ani, din comuna Victoria, județul Brăila, Marian S., de 28 ani, din municipiul Galați, Nicușor F., de 22 ani, din municipiul Brăila, Maricel M., de 37 ani, din municipiul Tecuci, Gheorghe Ș., de 34 ani, din municipiul Galați, și Cătălin S., de 29 ani, din municipiul Galați, deținuți în Penitenciarul Galați. Aceștia sunt cercetați sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și a două infracțiuni de înșelăciune în formă continuată. Prin metoda „accidentul rutier”, deținuții și celelalte persoane implicate au înșelat mai mulți suceveni cu zeci de mii de lei, faptele petrecându-se la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an. Și se pare că metoda mergea la sigur, pentru că apela la o coardă sensibilă. Cineva suna persoana care trebuia „tapată” de bani, pretinzându-se avocat, cu vestea că fiul sau nepotul, după caz, a suferit un accident rutier și se află în custodia poliției. În aceste condiții, acel fiu sau nepot avea nevoie de diverse sume de bani pentru a se împăca cu victima sau pentru a mitui polițiștii. Înșelătoria a prins cu succes, astfel că cei câțiva suceveni înșelați au fost convinși să trimită în diferite conturi aproximativ 100.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: