Suceava

Încasările din taxe și impozite locale de la populație s-au micșorat cu peste 18%

> „De vină este și indecizia de la actualizarea taxelor și impozitelor pe anul 2013, populația așteptând să se clarifice situația” susține primarul Ion Lungu
 

Agenții economici suceveni au dat năvală, mai mult ca oricând, să-și onoreze obligațiile fiscale către bugetul local. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că persoanele juridice de pe raza municipiului reședință vor să profite de deducerea de 10% pentru achitarea anticipată și integrală a taxelor și impozitelor locale până la 31 martie 2013. Astfel, până pe 8 februarie 2013, în comparație cu perioada similară a anului trecut, la impozitul pe clădiri încasările sunt cu 92,62% mai mari, în timp ce, la taxa pe terenuri, veniturile au sporit cu 76,33%. …Însă, pe total, execuția bugetară din intervalul la care facem referire relevă realizări cu 23% mai mici decât cele din 2012, diminuarea fiind explicată și prin aceea că, anul trecut, venituri importante la buget aveau ca sursă rambursările din proiectele cu finanțare europeană. Pușculița bugetară municipală suferă de pe urma scăderii cu 27,63% a plăților la taxa pe salubritate, intrările diminuându-se de la peste 1 milion de lei la circa 700.000 de lei. Sumele adunate de la contribuabilii persoane fizice, respectiv de la populație, sunt mai mici cu 18,69%, edilul-șef susținând că de vină este și „indecizia la actualizarea taxelor și impozitelor pe anul 2013, populația așteptând să se clarifice situația”. „Este o situație destul de delicată gradul de încasare a impozitelor și taxelor locale; mai ales la servicii de salubritate, lasă de dorit. De asemenea, restanțele din anii trecuți din impozitele și taxele pe proprietate sunt de circa 120 de miliarde lei vechi. Fac apel la populație să vină la Primăria municipiului Suceava să plătească aceste impozite și taxe locale, în așa fel încât să beneficieze de bonificația de 10%”, a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: