Vocea „poporului”

Un an agitat; 3 guverne; 3 scrutine electorale în mai puțin de 6 luni; mișcări sociale; scandaluri… În astfel de termeni este caracterizat anul 2012 în rezumatul raportului IRES cu privire la o cercetare ale cărei rezultate au fost date de curând publicității, vizând modul în care românii au perceput „evenimentele majore de pe scena politică” a anului trecut.
 

L.D. CLEMENT

Din această perspectivă, principalul eveniment a fost referendumul pentru suspendarea președintelui (cotat cu 35% din opțiuni); responsabilitatea pentru starea țării a fost pusă, la modul general, pe seama „autorităților” (48%), apoi pe cea a „poporului” (18%); dintre politicieni, marele vinovat a fost găsit T. Băsescu (50%), urmat de V. Ponta (13%) și E. Boc (11%). În urma notelor acordate, Guvernul Ungureanu a obținut media 4,83, iar Guvernul Ponta (1) – 6,15. Într-o altă zonă a percepțiilor, 32% zic că în 2013 o vor duce mai bine; dar 72% se consideră „mai degrabă nemulțumiți de modul în care trăiesc” (față de 28% ce se califică a fi mulțumiți și chiar f. mulțumiți). Potrivit cercetării, pentru anul în curs, românii au a face recomandări actualului guvern: 58% cer noi locuri de muncă; 16% vor investiții; 10% vor agricultură; apoi 38% cer consolidarea relației cu Germania; 20% vor o relație mai bună cu SUA; 7% solicită, ca prioritare, relații cu Rusia. Dar dvs. ce credeți?…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: