Județul Suceava ar putea avea buget până la finele lui ianuarie

> „În afară de bugetul propriu al Consiliului Județean, trebuie să mai ținem cont și de datoriile din trecut” a declarat președintele CJ, Cătălin Nechifor
 

Consiliul Județean este preocupat ca bugetul pe 2013 care va reveni județului Suceava să fie suficient de consistent încât să facă posibilă ducerea la îndeplinire a tuturor proiectelor, a declarat ieri, într-o conferință de presă, șeful executivului județean, Cătălin Nechifor. Președintele CJ speră ca bugetul de stat să fie adoptat cât mai repede, astfel încât bugetul județean să fie aprobat și să devină operațional la finele acestei luni. Aceasta întrucât, prin repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale, cele 114 unități teritorial-administrative să-și poată aproba, la rându-le, bugetele de venituri și cheltuieli pentru noul an. Aparatul executivului județean încă mai lucrează la fundamentarea proiectului de buget, fonduri importante urmând a fi prevăzute pentru achitarea datoriilor acumulate anterior. Pentru atragerea de sume cât mai consistente „de la centru”, Nechifor se bazează și pe munca de lămurire a parlamentarilor suceveni. „În afară de bugetul propriu al Consiliului Județean, trebuie să mai ținem cont și de datoriile din trecut. Pe de altă parte, județul Suceava are nevoie un buget foarte mare, întrucât există foarte multe unități administrativ-teritoriale componente, dar și o structură cu un număr mare de locuitori. La fel, rețeaua de drumuri județene este una întinsă, iar la alte instituții, printre care și Direcția pentru Protecția Copilului, trebuie să cheltuim foarte mulți bani. Sper să găsim înțelegere la Guvern, dar contez mult și pe votul parlamentarilor, atunci când va fi votat bugetul de stat” a spus președintele Consiliului Județean. Cătălin Nechifor a menționat că printre prioritățile în ceea ce privește finanțarea se numără Spitalul de Urgență „Sfântul Ion cel Nou”, Spitalul Municipal Fălticeni, cât și centura ocolitoare a municipiului Suceava. De asemenea, în atenție vor sta proiectele cu fonduri europene, pentru care, pe lângă finanțarea comunitară asigurată, este necesară și cofinanțarea din bugetul de stat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: