Ministerul Sănătății a alocat Sucevei mai puțin vaccin antigripal ca anul trecut

Ministerul Sănătății a repartizat doar 5500 de doze de vaccin antigripal Influvac, pentru imunizarea gratuită, din cele 30.000 de doze solicitate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, vaccin care va ajunge în această săptămână.
 

Ludovic Abitei

Șeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiței a precizat ieri că „e greu de spus” dacă dozele de vaccin vor fi suficiente pentru imunizarea persoanelor cu risc, fiindcă „anul trecut nu prea s-au înghesuit cu solicitări”. Reamintim că în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardio-vasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, conform recomandărilor OMS și ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. Potrivit specialiștilor, pentru acest sezon gripal nu se așteaptă o creștere a numărului de îmbolnăviri grave și nici epidemii masive, dar se atrage atenția că trebuie protejați copiii bolnăvicioși și gravidele, la aceste categorii fiind necesară, îndeosebi, imunizarea antigripală. De altfel, potrivit DSP, din datele transmise de medicii din județ, și în săptămâna 5-11 noiembrie infecțiile respiratorii și pneumoniile au afectat mai mult copiii. Astfel, din cele 2227 persoane diagnosticate cu infecție respiratorie, 827 au fost copii cu vârste până la 4 ani, iar 670 – copii de 5- 14 ani. Cu acest diagnostic au fost internate 46 de persoane, 27 fiind copii de 0-4 ani. În aceeași perioadă s-au raportat 445 de cazuri de pneumopatie, 140 fiind copii de 0-14 ani, iar 110 aveau vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani. Au fost spitalizate din cauza pneumoniei 90 de persoane, 66 fiind copii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: