La depunerea cererilor pentru ajutorul financiar pentru încălzirea locuințelor

Birocrația pune frână

> Deoarece s-au adunat doar aprox. 20% din dosarele scontate, Primăria Suceava se vede nevoită să acorde o prelungire de 10 zile > Decizia este luată din cauza obținerii cu dificultate a adeverințelor privind veniturile
 

Perioada de completare și depunere a cererilor pentru acordarea sprijinului financiar la încălzirea locuințelor a fost prelungită. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ieri, într-o întrevedere cu presa, că din cele 10.000 de formulare distribuite, la Primărie s-au întors doar aproape 2000 de dosare. Deși termenul limită a fost 31 octombrie 2012, municipalitatea mai așteptată solicitări până pe 10 noiembrie, după care încă 15 zile se va analiza corectitudinea actelor de la dosar. Urmează ca, după 25 noiembrie, să fie emise dispozițiile de primar pentru compensarea unui procentaj din contravaloarea consumului de agent termic, conform consumurilor și veniturile declarate pe membru de familie. Decizia de prelungire a fost luată ca urmare a obținerii cu dificultate actelor doveditoare a veniturilor de la Direcția Generală a Finanțelor Publice, precum și a celor privind salariile de la firme care își au sediul în alte localități decât Suceava. „Asociațiile de proprietari justifică întârzierea prin probleme birocratice, în ideea că persoanelor care nu au venituri și cer adeverințe de la Direcția de Finanțe, aceste acte li se eliberează destul de greu. De asemenea, cei care lucrează la unități care au puncte de lucru în municipiul Suceava așteaptă să le vină adeverințele de salariu din alte locuri din țară”, precizează Ion Lungu. Din cele 1.808 de dosare, 652 sunt de la posesorii de centrale individuale de apartament pe gaze naturale, 190 de la persoanele care folosesc combustibili solzi, iar celelalte sunt de la consumatorii sistemului centralizat de termoficare. Reamintim, pentru sezonul de iarnă 2012-2013 pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei, respectiv persoanele singure care au venit de până la 1082 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: