Nebucovina

Iată că se întrevede (deocamdată, cam atât; la nivel declarativ) o șansă întru dezvoltare (turistică, însă cu probabile rezultate benefice și-n alte domenii) a Nebucovinei, adică acea parte a județului Suceava despre care credem că a avut de tras (părăsită, uitată) în zilele noastre nu atât de pe urma unui context istoric ce a pus, vremelnic, granițe între așezări ale acestor meleaguri, cât de pe urma iureșului rebrănduitor pe seama locului, acela care, bunăoară, găsea buricul unei Bucovine istorico-comerciale (sic!) la Gura Humorului, adică la doar câțiva kilometri de „restul lumii”, de ăilalți, de nebucovineni, de cei fără etichetă și preț în raftul afacerilor actuale, care va să zică mai puțin vandabili sau, eventual, de dat pe sub mână.
 

L.D. CLEMENT

Prilej de discriminare politică și economică față de care n-a sărit ca ars nici alde CNCD, ca autoritate a statului, n-au sărit nici alde oengeuri care prosperă neguvernamental păpând bani guvernamentali și europeni. Dacă n-au fost băgați în produs, în pachetul cu etichetă pompoasă, nebucovinenii au rămas să creadă că e doar vina celor care nu i-au anexat și pe străbunii lor la imperiul de odinioară, rupând în două Țara de Sus și acum lăsându-i pe ei să fie mai de jos. Cu Baia lor, cu Probota rareșiană ori Slatina și ce-or mai avea împrejur. Da, însă produsul „Nordul Voievodal” (neapărat cu V mare!), tocmai anunțat ca să ție seama, târzior, și de Baia, riscă să tragă altă graniță (mde, doar turistică) între aceasta și Siretul mai de nord și mai puțin voievodal, Rădăuțiul cu, doar, o primă necropolă voievodală și chiar Suceava care, devenind atât de bucovineană, poate că e dificil de voievodalizat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: