Vacanța (mai) mare

Desigur, nu elevii, de orice vârstă vor fi fiind ei, ar fi necăjiți că s-a prelungit vacanța mare. Supărarea lor va veni însă mai târziu, în miezul anului școlar, mai exact în aprilie, când vacanța de primăvară le va fi subțiată, pe motiv de „recuperare”, cu o săptămână. Oficial, startul bramburelii ar fi susținut de motivul că ar exista școli nepregătite pentru începerea… școlii, plus chestii de reglat în privința claselor pregătitoare.
 

L.D. CLEMENT

E de salutat că ministerului i s-a dezvăluit (adică da, i s-a luat vălul, ceața de pe ochi) situația cu câteva zile înainte de începerea noului an de învățământ și nu după, eventual înaintea vacanței de Crăciun. Că dacă se i întâmpla atunci, ce să facă?, dădea liber și-n noiembrie; cu recuperare, firește. Dar nu cumva despre alte pregătiri e vorba? Fiindcă se-ntâmplă destul de ciudate schimbări de directori de instituții de învățământ. Până vin numirile, până se instalează oamenii noi și eventual se înregistrează contestațiile celor vechi etc., iată că și o astfel de daravelă cere și ia timp. Că dacă ar fi fost făcută în pripă (adică până la 10 septembrie), n-ar fi știut cei adunați în careu, dascăli, elevi și părinți, deopotrivă, cine le vine în față să le vorbească, alături de primarele și părintele. Psssst! Cum cine-i? E noul director. Și-o să meargă treaba brici!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: