Soții pensionarilor, copiii minori ai acestora, cât și cei ai asiguraților, nu mai primesc bilete de tratament

> Beneficiază de gratuitate persoanele cu handicap, refugiații, deportații politic, veteranii și invalizii IOVR, persoanele asigurate pentru accidente de muncă și boli profesionale
Județului Suceava i s-au repartizat, în acest an, 5.009 bilete de tratament pentru pensionari, mai multe cu 61 față de 2011, când le-au fost alocate 4.948, însă valorificate au fost doar 4.841, informează Monica Tătaru, purtător de cuvânt al Prefecturii.
 

Pensionari

Potrivit ei, repartizarea biletelor a început la 19 martie, iar până în prezent au fost folosite 332 de bilete, repartizate în trei serii. Aflăm că depunerea solicitărilor se face din ianuarie, până în prezent disponibile fiind stațiunile din administrarea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, respectiv Nicolina, Amara, 1 Mai, Moneasa, Bâlea, Geoagiu, Pucioasa, Bizușa, Sărata Monteoru, cât și cele administrate de alte structuri, precum Vatra Dornei, Covasna, Buziaș, Olănești, Bălțătești, Felix, Techirghiol, Eforie Nord, Slănic Moldova, Sângeorz, Căciulata. Conform criteriilor pentru anul 2012, contravaloarea biletului de tratament pentru pensionari rămâne 50% din valoarea pensiei. Totodată, se prevede că nu mai pot beneficia de bilete de tratament persoanele neasigurate, soții pensionarilor, copiii minori ai asiguraților și pensionarilor. Beneficiază de gratuitate persoanele cu handicap, refugiații, deportații politic, veteranii și invalizii IOVR, asigurații cu accidente de muncă și boli profesionale. „Biletele de tratament vor fi repartizate în transparență totală și doar în baza criteriilor stabilite de ministerul de resort”, a declarat prefectul Sorin Arcadie Popescu, ieri, la întâlnirea cu membrii Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: