Bulevardul Sofia Vicoveanca nu va fi modernizat cu fonduri europene

Conflictele cu proprietarii au băgat spaima în primărie

Primăria Suceava a finalizat caietul de sarcini pentru întocmirea studiului de fezabilitate necesar demarării celei de-a doua etape de reparare a străzilor din cartiere cu fonduri europene.
 

Anunțul a fost făcut de edilul-șef Ion Lungu, care a preciza că nou strategie include modernizarea DE 85 și DN 29 (la ieșirea spre Botoșani), pe porțiunile pe care aceste artere străbat reședința de județ. În ceea ce privește drumul european DE 85, aflăm că acesta nu poate face obiectul intervențiilor pe distanța aferentă bulevardului Sofia Vicoveanca, respectiv de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe traseul între stația de 110 kV până la intersecția cu bulevardul 1 Decembrie 1918. „În urma discuțiilor pe care le-am avut la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, am convenit ca acea porțiune să nu fie prinsă pe fonduri europene. Vom încerca să o modernizăm prin fonduri proprii, pentru că vrem să evităm un conflict cu proprietarii, pe tema exproprierii, iar între timp, din cauza proceselor, să pierdem finanțarea comunitară”, a subliniat primarul, adăugând că, pentru lărgirea porțiunii amintite, este obligatorie extinderea pe proprietățile de pe marginea DE 85. Ion Lungu arată că printr-o situație de acest gen trece municipiul Bacău, care, în strategia pentru accesarea fondurilor europene, a prins suprafețe de teren aflate în proprietate privată și care, de mai mult timp, se judecă în instanță cu deținătorii nemulțumiți de valoarea despăgubirilor. În etapa a doua de modernizare a infrastructurii rutiere sucevene vor fi cuprinse 11 străzi, cu o lungime totală de 11,8 km, valoarea investițiilor putând ajunge la 6 milioane de euro. În prezent, în plină desfășurarea este reabilitarea cu fonduri POR a magistralei rutiere principale și altor 14 străzi mari din municipiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: