Medalie de Aur pentru ing. Dumitru Năstase

Universitatea „Ștefan cel Mare” va decerna Medalia de Aur ing. Dumitru Năstase, cel care a avut o contribuție importantă în modernizarea rețelei de canalizare a orașului Suceava. Evenimentul are loc astăzi la ora 13, în Auditoriumul „Joseph Schmidt”.
 

De specialitate inginer electromecanic, Dumitru Năstase a ocupat timp de mulți ani funcția de inginer-șef la Gospodăria Comunală Suceava. El și-a dedicat peste jumătate de secol comunității sucevene, acesta fiind și motivul pentru care îi va fi acordată medalia, „ca o recunoaștere explicită a valorii profesionale”, mai ales că va aniversa în curând 90 de ani de viață, precizează rectorul Adrian Graur în Laudatio. Ing. Năstase s-a născut la Vaslui și a urmat Facultatea de Electromecanică din Iași. Și-a început activitatea profesională în 1950 la Uzinele Metrom Brașov, pentru o perioadă de trei ani, apoi a continuat ca inginer la Uzinele Steagul Roșu. După 1955, se stabilește în Suceava, din octombrie 1958 fiind inginer electromecanic la Sfatul Popular Regional Suceava, secția Întreprinderi comunale și Spațiu Locativ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: