„Agresarea femeilor de către soții lor a atins toate formele”, iar UNPR Suceava cere măsuri ferme

Președintele UNPR Suceava, Cătălina Vartic, face un apel la toți deputații suceveni să voteze proiectul legii privind prevenirea și combaterea violenței în familie care se află în prezent în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaților.
 

“Violența împotriva femeilor este un fenomen grav, care provoacă traume în familii, iar în fiecare zi, femei, bătrâni sau copii sunt victime ale acestui tip de comportament. Ascensiunea violenței în familie a atins cote alarmante, iar agresarea femeilor de către soții lor a atins toate formele, de la fizică sau sexuală la psihologică și economică, iar UNPR Suceava consideră că trebuie ca acest fenomen să fie oprit și adoptate măsuri ferme și legale față de agresor. Prevenirea acum a violenței în familie reprezintă și o măsură de a limita proliferarea violenței în viitor pentru că un copil care trăiește acum într-un mediu violent, la rândul său, când va avea o familie, va proceda la fel”, a declarat liderul UNPR Suceava. Potrivit Cătălinei Vartic, un studiu al IGPR arată că jumătate dintre români consideră că violența fizică domestică este ceva normal, astfel că numărul total al infracțiunilor intrafamiliale a crescut, în 2010, cu 26% față de 2009, în timp ce numărul loviturilor cauzatoare de moarte s-a dublat. “De aceea este necesară îmbunătățirea legislației care previne și combate violența în familie”, a subliniat președintele UNPR Suceava, precizând că o lege pentru prevenirea și combaterea violenței în familie a fost adoptată în anul 2003, iar acum aceasta este modificată prin definirea mult mai clară a violenței în familie și a formelor de violență, includerea unor mijloace specifice de drept civil, respectiv a ordinului de protecție, dezvoltarea unui sistem unitar de servicii specializate acordate atât victimelor violenței în familie, cât și agresorilor familiali și informarea asupra drepturilor de care beneficiază victimele violenței în familie. “UNPR Suceava consideră că drepturile femeii sunt drepturi ale omului, iar violența de gen este o încălcare a drepturilor omului și din acest motiv este necesară adoptarea unei legislații corespunzătoare. Problematica violenței în familie nu are culoare politică, iar UNPR Suceava susține ca toți parlamentarii suceveni, din toate formațiunile politice, să adopte modificările aduse legislației în domeniu în scopul protejării mai eficiente a victimelor violenței în familie”, a ținut să evidențieze Cătălina Vartic. „Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” este marcată în data de 25 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: