Prin programul ,,Play a game @ Biblioteca.ta”

Jocuri video și socializare pentru adolescenți la Biblioteca Bucovinei

Un nou serviciu destinat în special elevilor va funcționa la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, în cadrul Secției Împrumut pentru Copii, serviciu care va oferi adolescenților jocuri video.
 

Serviciul va fi inaugurat joi, 24 noiembrie, la ora 16, și face parte din proiectul ,,Play a game @ Biblioteca.ta”, finanțat de către Centrul Mortenson pentru Programe Internaționale al Universității din Illinois (SUA), prin Electronic Information for Libraries (EIFL) Italia și ANBPR. „Proiectul este implementat în 4 biblioteci publice din țară și își propune folosirea jocurilor video de către adolescenți pentru petrecerea timpului liber și socializare. Obiectivele proiectului sunt oferirea unui serviciu de recreere și socializare modern, destinat adolescenților din instituțiile de învățământ, atragerea adolescenților în bibliotecă și creșterea cu 10% a numărului de vizite ale acestei categorii de public. Împărtășirea experienței acestui proiect cu ceilalți bibliotecari din țară, prin crearea de exemple de bune practici, va avea ca rezultat înființarea de noi servicii în bibliotecile publice și va conduce la creșterea importanței acestei instituții în comunitate”, a transmis directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuș. Pentru dotarea acestui departament, Biblioteca Bucovinei a primit 6000 lei, bani cu care s-au achiziționat aparatura necesară, accesorii, jocuri și câteva piese de mobilier.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: