Primarul Lungu renunță la o nouă împărțire a municipiului Suceava pe zone de impozitare

> În urma consultării specialiștilor, s-a constatat că demersul ar fi pripit, mai ales din moment ce investițiile de pe raza orașului sunt în plină derulare, iar altele urmează a fi declanșate
 

Conducerea administrației locale sucevene nu va mai proceda la o nouă zonare pe clase de impozitare. Primarul Ion Lungu a declarat, într-o conferință de presă, că în urma consultării specialiștilor s-a constatat că demersul ar fi pripit, mai ales din moment ce investițiile de pe raza orașului sunt în plină derulare, iar altele urmează a fi declanșate în perioada care vine. „Am încercat să facem o analiză pentru rezonarea, din punctul de vedere al taxelor și impozitelor locale, a municipiului Suceava. Însă am renunțat până la terminarea investițiilor în derulare și a celor pe care ni le-am propus. Multe discuții s-au ivit în legătură cu cartierele Ițcani și Burdujeni-sat. Unde este apă și canalizare nu se găsește gaz metan, și invers. Aceste lucruri vor fi rezolvate în perioada următoare, prin accesarea de fonduri în cadrul POS-Mediu, care prevede introducerea rețelelor de apă și canalizare în cartierul Ițcani și derularea investițiilor de aducere a gazelor naturale în Burdujeni-sat și a utilităților în cartierul Tinereții. Ca atare, rămâne în vigoare actuala zonare, acest subiect urmând a fi reluat după finalizarea investițiilor”, explică primarul. Demersul executivului de retranșare pe zone de impunere survenea asfaltării mai multor străzi și introducerii, în mai multe părți ale urbei, a rețelelor de utilități, lucrări grație cărora gradul de confort al locuitorilor în cauză a crescut. Municipiul Suceava are 4 zone de impozitare a terenurilor, respectiv A, B, C și D, mărimea impozitului pe metrul pătrat fiind stabilită, printre altele, în funcție de distanța față de centrul orașului și de utilitățile de care dispune zona respectivă. Potrivit inițiativei executivului, din zona B în zona A urma a trece circa 60% dintre contribuabili, din zona C în zona B – aproximativ 40%, iar din zona D în zona C – în jur de 50%. Pe lângă accesul la noi facilități și servicii, măsura era justificată și prin modificarea limitelor administrative ale municipiului. Este vorba de extinderea intravilanului la toate intrările în Suceava dinspre localitățile învecinate, cu terenuri care trebuie încadrate în zone de impozitare. Ion Lungu spunea că trecerea de la o clasă de impozitare la alta presupunea plăți suplimentare de 1-2 lei/mp, la bugetul local urmând a intra 150.000 lei/an.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: