Radio InfoKids își reia activitatea

Radioul „InfoKids” ce funcționează în incinta Palatului Copiilor din Suceava își va relua activitatea începând de luni, 14 noiembrie, aflându-se în prezent în cel de-al doilea an de emisie.
 

Decizia a fost luată miercuri, 9 noiembrie 2011, în cadrul unei ședințe la care au participat elevii care frecventează cercul de Redacție, Presă Radio TV, împreună cu jurnalista Mihaela Buculei, profesorul coordonator al activității, alături de invitații lor, colaboratori de la instituții partenere din Suceava. Potrivit directorului Palatului Copiilor din Suceava, Victor Șutac, în spiritul sloganului „Muzică bună și știrile care te interesează, numai la Radio InfoKids!”, anul acesta se va menține colaborarea cu Organizația „Salvați Copiii!”, asistentul social Lena Ailincăi propunând în cadrul întrunirii o temă atractivă și de mare actualitate, „Părinți competenți, copii sănătoși!” . În aceeași manieră s-a stabilit că Sorin Morhan, psiholog în cadrul Complexului Terapeutic pentru Copilul cu Handicap Sever și Moderat „Blijdorp România – O Nouă Viață!” din Suceava, va încânta ascultătorii Radio InfoKids cu „Lecții pentru suflet”. Conform sursei menționate mai sus, Radio InfoKids va continua parteneriatul cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, prin care va fi abordată o problemă de actualitate – „Violența”. Deopotrivă, în cadrul ședinței, Tatiana Vîntur, inspector școlar pe educație nonformală IȘJ Suceava, a propus pentru Radio InfoKids două teme interesante – „FnonF” , respectiv „D.A.” – decență și adolescență, educația pentru timpul liber al copiilor, dar și sensibilizarea părinților în această direcție, un deziderat de altfel important. „Ne bucurăm pentru faptul că am reușit anul acesta ca jumătate din emisiuni să fie realizate de către elevi. Este de fapt ceea ce ne-am dorit, fiind un radio al copiilor. Grila de programe cuprinde acum o tematică foarte variată, astfel încercăm împreună să răspundem la întrebările tinerilor, la ceea ce îi interesează și îi privește”, a declarat Victor Șutac. Activitatea de la Radio InfoKids este reluată oficial de astăzi, 14 noiembrie, de luni până sâmbătă, pe frecvența on line http://193.34.174.107/, accesând site-ul Palatului Copiilor din Suceava. Tot aici poate fi consultat programul emisiunilor, realizate de elevii: Alexandra Tihan și Geanina Jianu – „Culorile lumii. Tradiție și farmec”, Dumitrița Ciornei și Roxana Papuc – „Codul bunelor maniere”, Alexandra Tihan și Irina Nesteriuc – „Muzica pentru toți”, Magda Cimbru – „Ce mai spun fetele?”, Irina Nesteriuc și Răzvan Airinei – „Tinerii de azi”, Daniela Albu – „Istoria Artelor”, Georgiana Bumbu – „Conversăm în limba germană”. Precizăm că la activitatea radioului își vor aduce contribuția și invitații: prof. dr. Petre Crăciun – „Călătorie prin Univers”, prof Alina Șandru – „Ce mai citesc copiii”, prof. Mircea Nanu Muntean – „La frontierele cunoașterii” și prof. Cezar Cramariuc – „Pași prin istoria lumii”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: