În municipiul Suceava

Impozitarea trebuie să fie echitabilă

> Executivul lucrează la eliminarea anomaliilor în perceperea contribuțiilor la buget, însă asigură că impozitele și taxele locale pe 2012 nu vor crește > Acolo unde s-au făcut investiții, iar accesul la utilități și calitatea vieții au sporit, se va trece la o clasă superioară de impozitare
 

Ion LUNGU

Administrația locală suceveană lucrează la fundamentarea bugetului pentru 2012, însă mai întâi va înainta spre aprobare legislativului municipal proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor. Primarul Ion Lungu a declarat că nivelul contribuțiilor amintite nu va crește, acestea rămânând la nivelul din 2011. „În această lună vom intra în Consiliul Local cu proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor și impozitelor locale pentru 2012. Acestea vor sta la baza fundamentării bugetului local pe anul viitor , iar așa cum am mai spus-o, nu dorim să mărim aceste obligații”, a declarat primarul Ion Lungu. Pe de altă parte, șeful municipalității spune că va fi revăzută încadrarea pe zone a urbei, în așa fel încât impunerea să fie una echitabilă. „Intenționăm să facem o rezonare, de aceea, o spun foarte clar, unele terenuri vor fi clasificate într-o zonă superioară, iar altele în una inferioară. Aceasta pentru că ne dorim să aplicăm o impozitare echitabilă în municipiul Suceava. În acest sens s-au întâlnit specialiștii în cadastru, urbanism și investiții din cadrul Prmăriei, încercându-se o reîncadrare a străzilor”, relevă edilul-șef, subliniind că o ultimă clasificare din acest punct de vedere a fost realizată în urmă cu circa 8 ani. Primarul reliefează că acolo unde s-au făcut investiții în această perioadă, iar accesul la utilități și calitatea vieții au sporit, se va trece la o clasă superioară de impozitare. La fel, chiar dacă sunt centrale, zonele cu servicii minime vor fi declasificate, iar locuitorii acestora vor plăti taxe și impozite mai mici. Ion Lungu a mai evidențiat că prin reașezarea claselor de taxare nu este urmărită neapărat o creștere a încasărilor la bugetul local, ci eliminarea anomaliilor în perceperea contribuțiilor la buget. Aceasta deoarece un deținător de apartament din oraș ajunge să achite la buget mai mult decât proprietarul unei vile cu 10 camere dintr-o zonă rezidențială de la marginea urbei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: