Tineri IT-iști români, pe podium la Parlamentul European

O echipă formată din tineri specialiști IT din România a urcat pe podiumul Hackathon, cel mai mare concurs de profil organizat vreodată în Parlamentul European, ce a reunit 54 specialiști din 17 țări.
 

Evenimentul a fost organizat în perioada 8-9 noiembrie, de europarlamentarul PDL de Suceava, Petru Luhan, în parteneriat cu Google și Skype. Potrivit eurodeputatului sucevean, tinerii români și-au surclasat majoritatea competitorilor, clasându-se pe un onorabil loc 3 la categoria care a vizat calitatea conexiunii de internet mobil. În cele 24 de ore pe care le-au avut la dispoziție, concurenții au încercat să dezvolte soluții tehnice pentru îmbunătățirea serviciilor de internet pe telefonul mobil. Aplicațiile create de tinerii IT-iști au fost analizate de un juriu format din reprezentanți ai Google, Harvard University și Citizen Lab. „Scopul acestui eveniment a fost acela de a pune la un loc minți luminate din domeniul IT, care să identifice cele mai bune soluții pentru îmbunătățirea serviciilor de internet pe mobil. Așteptările noastre au fost însă total depășite de creativitatea acestor tineri, care merită toate aprecierile noastre. Sunt mândru de toți cei care au participat, dar în special de echipa din România, care a demonstrat încă odată că țara noastră își reafirmă poziția în elita mondială, în domeniul IT”, a declarat europarlamentarul român Petru Luhan, organizatorul Hackathon. Competiția a beneficiat de premii în valoare totală de 10.000 euro, pentru cele două categorii, cea care a vizat calitatea conexiunii la internet mobil și cea pentru accesibilitate la acest tip de servicii. Pe toată perioada desfășurării evenimentului, concurenții au fost asistați de ingineri de la M-Lab, SamKnows, Herdict, TOR, Google, Skype și Telecomix. Reprezentanții acestor companii au declarat că vor utiliza o bună parte din aplicațiile create la Hackathon ca bază pentru soluțiile viitoare pentru serviciile de internet mobil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: