Rata șomajului a scăzut în luna octombrie

> Situație surprinzătoare deoarece, de regulă, în toamnă încep concedierile > Evoluția este cu atât mai neașteptată cu cât, cu doar o lună înainte, rata șomajului sucevean consemna un spor de 0,31%
Rata șomajului la finele lunii trecute a fost, în județul Suceava, de 4,34%, în scădere 0,11 procente comparativ cu luna septembrie 2011, informează conducerea Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava. Scăderea la acest indicator este cel puțin neașteptată, întrucât din această lună încep concedierile din activitățile sezoniere. Și aceasta, cu atât mai mult cu cât, cu doar o lună înainte, rata șomajului sucevean consemna un spor de 0,31%.
 

„La sfârșitul lunii octombrie, statistica evidențiază o rată județeană a șomajului de 4,34%, valoare care continuă să ne plaseze sub rata medie a șomajului pe țară, calculată la 4,93% în această perioadă”, declară directorul executiv al AJOFM, Aurelia Focșa. La această dată, în evidențele AJOFM se află 11.154 de persoane, dintre care numai 5.314 au dreptul la indemnizația de șomaj. Predominant, în topul șomerilor rămân în continuare bărbații, cu 53% din total. O defalcare a șomerilor pe categorii socio-profesionale relevă că 67% dintre cei rămași fără slujbe sunt persoane cu nivel de instruire primar și profesional, 25% au liceul sau o școală postliceală, în timp ce 8% sunt absolvenți de studii superioare. De precizat este faptul că valoarea ratei șomajului înregistrată în luna septembrie era cu mult sub nivelul din urmă cu un an, când era de 7,67%, iar la AJOFM figurau 19.490 de șomeri, din care 8.282 luau ajutor de șomaj, iar 11.208 nu primeau niciun ban.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: