Toamnă lungă și favorabilă proiectelor sucevene cu finanțare europeană

> „Suntem pe ultima sută în ceea ce privește turnatul de betoane. Nu forțăm lucrurile, pentru că nu vrem să riscăm”, precizează șeful administrației locale, Ion Lungu
 

Lipsa precipitațiilor și temperaturile pozitive au favorizat desfășurarea în condiții bune a intervențiilor din cadrul proiectelor POR aflate în desfășurare în municipiul Suceava. Șeful municipalității sucevene, Ion Lungu, este mulțumit că, grație condițiilor meteorologice favorabile, au putut fi recuperate și unele rămâneri în urmă la reabilitarea infrastructurii rutiere. „Mulțumim lui Dumnezeu că am avut parte de o toamnă lungă, pentru a recupera o mare parte a întârzierilor la contractul de reabilitare a străzilor. Sigur, acest proiect va continua în primăvară. Ne dorim, în primul rând, să facem lucrări de calitate, din mai multe considerente. Pentru început, cu acești bani nu ne vom mai întâlni niciodată, iar dacă lucrările sunt bine făcute, vom avea odihnă mulți ani în ceea ce privește reparatul străzilor și celelalte obiective pe proiecte europene, inclusiv cel de modernizare a iluminatului public”, subliniază Lungu. Edilul-șef apreciază că la reabilitarea celor 3 străzi din cartierul Burdujeni se lucrează în ritm bun, în special pe Victor Babeș și Plevnei. La str. Căpitan Grigore Andrei se cere o suplimentare de forță de muncă. Pe de altă parte, constructorilor li s-a solicitat să ia măsuri pentru ca, pe toată durata sezonului rece, burdujenenilor afectați să li se asigure accesul în propriile curți. „Se anunță vreme rece și, probabil, suntem pe ultima sută în ceea ce privește turnatul de betoane. Nu forțăm lucrurile, pentru că nu vrem să riscăm”, precizează șeful administrației locale. De altfel, aflăm că scăderea temperaturilor nu va permite aceeași viteză de înaintare nici la intervențiile de la parcările subterane, unde, preponderent, se va lucra la interioare. După amenajarea șarpantei și a învelitoarei, tot operațiuni de interior vor avea loc și la clădirea viitorului centru de conservare a tradițiilor populare. Pe strada Mitropoliei, în lărgire, a fost turnat deja stratul de asfalt de rezistență, fiind în curs de conturare sensul giratoriu de lângă Mănăstirea „Sfântul Ioan” și montarea celor 7 corpuri de semafoare, în așa fel încât, peste iarnă, circulația să se desfășoare în condiții prielnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: