Familia o vrea acasă și a iertat-o. Judecătorii n-au tată și n-au mamă

Nela Maricica Manolache, de 36 de ani, din Sasca Mare, comuna Cornu Luncii, femeia care și-a înjunghiat copilul la băutură, ulterior arestată preventiv pentru 29 de zile de Judecătoria Fălticeni, sub acuzația de rele tratamente aplicate minorului, a fost adusă, ieri, la Tribunal, în susținerea recursului, prin apărător din oficiu, a unei cereri de liberare provizorie sub control judiciar.
 

Femeia, care se căiește sincer de fapta sa, ținând tot timpul proceselor de până acum o cărticică de rugăciuni în mâini, a implorat să fie pusă în libertate, pentru a se întoarce la familie și la copii (n. red. – în afară de cel agresat, de 12 ani, mai are doi copii, de 15 și, respectiv, 16 ani). „N-am făcut niciodată ceva care să-i pună în primejdie, i-am crescut cum am putut, cu dragoste, iar pe cel mic îl iubeam, îl iubesc cel mai mult. Recunosc că am greșit mult atunci când am dat cu cuțitul, dar nu mi-am dat seama. Vreau să mă întorc la copii, la familie”, spunea, la unul dintre termene, inculpata. Ieri, la dosar, prin avocat, au fost depuse mai multe înscrisuri ale membrilor familiei, prin care instanța este implorată ca Nela Maricica Manolache, mamă și soție, să fie pusă în libertate, deoarece este nevoie de dânsa. Reamintim că, la data de 7.08.2011, în jurul orei 19, Ioan Laurențiu Manolache, de 12 ani, a fost înțepat cu cuțitul în zona abdomenului de mama sa, care era sub influența băuturilor alcoolice. Tehuie de la alcool, aceasta ar fi fost extrem de deranjată de faptul că puștiul, venit de la joacă, îi cere de mâncare. Femeia a pus mâna pe cuțit, lovindu-și în burtă, ulterior, progenitura. Băiatul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Fălticeni. Minorului nu i s-a pus viața în pericol, însă judecătorii au apreciat că, potrivit art. 306, C. pen., i s-a pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală. Femeia riscă, la această încadrare juridică, de la 3 la 15 ani închisoare și interzicerea unor drepturi. Curios, femeia nu și-a mai agresat niciodată copilul, chiar dacă, la nervi, filmat și făcut dintr-odată vedetă, acesta declara că se dezice de mă-sa. „Rele tratamente aplicate minorului” o presupune pluralul? În lege se va fi vorbind de „rău tratament aplicat minorului”, adică una bucată rău, care să-i pună în real pericol dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală? Dar asta ține, probabil, de europenism de doi lei, cu orice preț, fără noimă, și aplicare a legii după principiul puterii exemplului și mai puțin după principiul strict al vinovăției și circumstanțierii prezumtivului infractor? Zău așa: dați-i drumul femeii, oameni buni! Am înțeles: pe viitor nu mai filmăm, nu mai relatăm nimic și nu mai facem ditamai cazul de presă dintr-o bețivă care își iese din minți în familie…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: