Lunea viitoare

Prima probă a iluminatului public modernizat din Suceava

> „Primul pariu este să facem probele sistemului până la Spitalul Județean, iar apoi mai departe, până în centru, în așa fel încât pe 1 decembrie, pe artera principală, să fie aprins iluminatul de sărbători”, a declarat primarul Ion Lungu
 

O primă probă de funcționare a sistemului public de iluminat public modernizat din Suceava va avea loc lunea viitoare. Anunțul a fost făcut în comandamentul de ieri de la sediul Primăriei Suceava, de reprezentatul constructorului din proiectul POR, acesta precizând că lucrările sunt încheiate pe porțiunea cuprinsă între intersecția bulevardului Sofia Vicoveanca cu bulevardul 1 Decembrie 1918 și, respectiv, a acestuia din urmă cu Calea Obcinilor. Constructorul a dat asigurări că după încă o săptămână va fi funcțional restul rețelei, până în centrul Sucevei, astfel încât, de pe 1 decembrie, iluminatul ornamental de sărbători să fie branșat la noile prize de alimentare cu energie electrică. „Primul pariu este să facem probele sistemului până la Spitalul Județean, iar apoi mai departe, până în centru, în așa fel încât, pe 1 decembrie, pe artera principală să fie aprins iluminatul de sărbători”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu. Modernizarea sistemului de iluminat public este realizată de firma suceveană Loial Impex în asociere cu Elco Botoșani și Energobit Cluj-Napoca. Consorțiul execută lucrările pentru 8,36 milioane lei, sumă cu 9,8% mai mică decât cea din indicatorii tehnico-economici aprobați inițial. Execuția are în vedere, printre altele, înființarea unei linii electrice subterane de 25 km lungime, înlocuirea a 178 de stâlpi și montarea a 642 de corpuri de iluminat. Proiectul de modernizare a iluminatului public de pe calea rutieră principală a reședinței de județ este finanțat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1, Sprijinirea dezvoltării durabile – poli de creștere urbană. Municipiul Suceava a cumpărat infrastructura de iluminat public de la E.ON Moldova, de la bugetul local fiind alocată, în acest sens, suma de peste 100.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: