Ultimele cifre din cabinetele de specialitate arată că

Diabetul zaharat afectează din ce în ce mai multe persoane

Peste 1300 de cazuri noi de diabet au fost diagnosticate în primele 9 luni ale acestui an, în evidențele cabinetelor de specialitate figurând un număr total de 21.067 bolnavi cu diabet, din care 15% sunt insulino-dependenți, informează Direcția de Sănătate Publică Suceava.
 

Față de anul trecut, se constată o creștere a numărului total de cazuri, în special a numărului de cazuri noi depistate la copii. Potrivit DSP, în 2010, la nivelul județului Suceava au fost luate în evidență 1711 cazuri noi de diabet zaharat, înregistrându-se un număr total de 20.005 de bolnavi. În acest context, având în vedere că urmează și Ziua Mondială a Diabetului, DSP, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și cu voluntarii din Școala Postliceală Sanitară Christiana și Școala Postliceală de Stat Suceava, va desfășura campania „Acționează acum pentru prevenirea diabetului”. Prin aceasta se vrea ca populația să fie mai bine informată despre factorii de risc în relație cu diabetul (fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism, nutriție dezechilibrată, obezitate, stres) și simptomele de debut ale bolii. Totodată, obiectivul campaniei este de a promova stilul de viață sănătos prin care să poată fi prevenită și controlată această boală. Printre activitățile ce vor fi desfășurate, DSP a menționat testarea gratuită a glicemiei, greutății și tensiunii arteriale, care se va desfășura luni 14 noiembrie, între orele 10 și 12, la sediul DSP Suceava, sub supravegherea medicilor specialiști în diabet și boli de nutriție. Acțiunea este adresată persoanelor având peste 35 de ani, supraponderalilor, celor care au un istoric pozitiv pentru diabet zaharat, care au avut antecedente de hiperglicemie, hipertensivilor. Organizatorii au precizat că nu se vor testa persoanele diagnosticate deja cu diabet. Tema de anul acesta a zilei Mondiale a Diabetului din 14 noiembrie este „Educație și prevenție în diabet”, așa cum se intitulează și campania începută în 2009 care va dura până în anul 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: