Așteptând să treacă

Ieri, poate că pe vremea când azi citiți aceste rânduri, așteptam (…mai mult, mai puțin sau deloc) să treacă. Cum cine? Asteroidul! Să nu fi știut despre plimbarea lui către noi și dincolo de noi, n-am mai fi avut o grijă. Grijă?! Eram convinși că nu se va întâmpla nimic, însă poate că măcar câte unii tot ne vom fi lăsat duși vreme de câteva secunde de gândul că suntem atât de fragili, atât de supuși trecerii încât… În aceste zile, iar, se acumulează vești cum că printre aspectele statornice ale vremii (poate chiar dintre cele mai statornice dintre cele care – mai mult, mai puțin… – pe destui ne preocupă este criza).
 

L.D. CLEMENT

Că nici vorbă ca ea să se sfârșească, ci dimpotrivă, s-ar ridica un alt val, de departe din lume, de unde nu știm și de unde nu putem cu toții înțelege, val care amenință să ne mai radă câte un pic. Așteptăm să treacă? Nu poate fi ascunsă nici varianta că, ignoranți cu totul în ce privește viitorul, despre viitorul care ne privește, n-am fi cutreierați de frisoane, n-am fi gata să încercăm o altă panică. Am trăi cuminți, ca și ieri, ca alaltăieri, fără să ne batem capul că de ce-i posibil ca, deși căsuța fiecăruia ar părea binișor așezată pe temelii, ferită de frig și umezeală, iacă așa se iscă aiurea o furtună și-i încearcă trăinicia. Și înțelegi cum căsuța șade pe-un morman de nisip, ferestrele-i abia se țin, iar acoperișul nu mai are mult ca să zboare…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: