Preotul contrabandist și mituitor de la Vășcăuți rămâne la 2 ani cu suspendare

Curtea de Apel Suceava s-a pronunțat ieri în dosarul preotului de la Vășcăuți – Mușenița. Acuzat de comiterea infracțiunilor de contrabandă de țigări și tentativă de mituire a unui polițist de frontieră, Gheorghe Cristinel Pînzariu, de 37 de ani, din Siret, condamnat la doi ani cu suspendare de Tribunalul Suceava, a rămas la aceeași pedeapsă, instanța de atac respingându-i apelul, ca nefondat.
 

Preotul are dreptul la recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Arestat în iulie, anul trecut, pus ulterior în libertate, iar apoi din nou introdus după gratii și lăsat liber, după modelul „Uite popa, nu e popa!”, inculpatul i-a propus unui polițist de frontieră de la Siret să oprească supraveghe-rea electronică cu mașina cu termoviziune pentru o perioadă de 30 de minute în zona stâlpilor de frontieră 835-838. Anchetatorii au arătat în instanță că preotul din Vășcăuți – Mușenița și complicii săi urmau să introducă ilegal în România între 60 și 80 de baxuri de țigări de contrabandă de proveniență ucraineană. Pentru serviciul solicitat polițistului de frontieră, preotul i-a promis fix 4.000 de euro. În noaptea de 5/6 iulie 2010, preotul și complicii săi au introdus prin zona respectivă 36.950 de pachete de țigări pe fâșia verde dintre Ucraina și România, cu o valoare de peste 100.000 de lei, țigări pe care le-au depozitat la casele a doi săteni din Vășcăuți, de unde, câteva ore mai târziu, au și fost ridicate de oamenii legii în urma perchezițiilor. Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Gheorghe Cristinel Pînzariu este bazat în principal pe înregistrări audio și video, dar și pe interceptări ale convorbirilor telefonice ale acestuia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI