„Programul USL de guvernare înseamnă exact repornirea economiei românești”

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor, care este și membru al Comisiei de buget-finanțe, a declarat vineri presei că programul USL de guvernare înseamnă repornirea economiei românești, apreciind că, din păcate, de doi ani, de la semnarea Acordului cu FMI, Traian Băsescu ține degeaba țara cu centura de siguranță pusă, în timp ce mașina economiei românești stă și e trasă pe dreapta.
 

„La ce bun să stai într-o mașină oprită, cu centura de siguranță pusă? Măcar dacă ar împinge-o puțin. Știu că e greu, pentru că mașina trebuie împinsă la deal, dar pornirea în rampă se face mai greu cu tocuri și costum de latex”, a spus deputatul social-democrat. El a mai spus că, atunci când mașina e trasă pe dreapta, singurul lucru înțelept pe care îl poate face un șofer este să pună luminile de avarie și să cheme pe cineva care se pricepe. „Noi am pornit această mașină în 2000, după ce Băsescu și ai lui au tras-o și atunci pe dreapta. Programul USL de guvernare înseamnă exact repornirea economiei românești”, a spus Nechifor. El a mai arătat că, după cum se prefigurează Legea bugetului pe 2012, nu vor fi fonduri nici măcar pentru combustibili pentru motoarele economiei și că, de aceea, USD are ca propuneri imediate scăderea CAS, reducerea treptată a TVA și scăderea TVA la alimente precum și crearea de noi locuri de muncă. „Traian Băsescu, fiind specialist în vapoare, are nevoie de colac de salvare și nu de centură de siguranță, mai ales că musul Emil Boc vorbea recent că există riscul intrării în furtună”, a mai declarat Cătălin Nechifor. Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este optimist în perspectiva anului 2012 și că este exclusă intra-rea în derapaj dacă se respectă cele stabilite cu FMI, BM, CE, menționând că România are “puse toate centurile de siguranță”. “Ne putem permite să fim optimiști cu privire la evoluțiile noastre”, a spus Băsescu, subliniind însă necesitatea respectării acordurilor cu instituțiile internaționale și a evitării măsurilor populiste.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: